Behandelingen

Er zijn veel verschillende trim behandelingen.  Hier onder kunt u zich informeren over de behandelingen, die toegepast kunnen worden op uw hond. Alle onderstaande behandelingen zijn inclusief het wassen en drogen, het knippen van de nagels en het reinigen van de oren. Bij ons in de salon word shampoo gebruikt van Nature's Specialties. Deze shampoo bevat de juiste pH-waarde voor de huid en vacht van de hond, en geeft fijn, fris resultaat!

Indien uw hond vraagt om een speciale shampoo voor een huidprobleem horen wij dit graag van te voren.

Wassen en drogen

U kunt uw hond laten wassen en drogen. Bij deze behandeling wordt voor uw hond een passende shampoo gekozen, en word de hond heerlijk gewassen. Hierna word de hond gedroogd.

Niet elke hond heeft een volledige trimbeurt nodig, maar kan wel een bad gebruiken. Denk aan bijvoorbeeld kortharige honden.  Honden met een langere vacht, krijgen bij het drogen een borstelbeurt er bij. Voor meer informatie over de tarieven voor het wassen en drogen, kunt u een kijkje nemen bij Tarieven.

Inkorten

Bij het inkorten wordt het haar letterlijk ingekort, dus geknipt. Bij deze behandeling passen honden zoals, Poedels, Doodels, maar ook shih tzu's en Maltezers. In deze categorie is er keuze uit verschillende lengtes van de vacht mits de conditie van de vacht dit toe staat.

Uitdunnen

Bij het uitdunnen word het haar uitgedund met en effileerschaar. Deze schaar heeft tandjes die het haar op een natuurlijke manier uitdunt of afwerkt. Denk voor deze behandeling aan, Setters, Spaniëls, Golden retrievers. Ook van de lengte kan wat af worden gehaald in overleg.

Plukken

Plukken wordt alleen gedaan bij honden met een ruwharige vacht. Denk aan ruwharige teckels, Airedale terriërs, of een Border terriër. Bij een pluk vacht worden de bovenste haren van de vacht geplukt als ze plukrijp zijn. Wat dan over blijft is een wol laag waar weer nieuwe ruwe haren op groeien. Deze behandeling wordt vaak 2 keer in het jaar gedaan bij ruwharige honden.

Wilt u de hond wat ruw houden? Dan kan er overlegd worden om een strip vacht in te zetten. Dit houd in dat een deel van het ruwe haar blijft staan. Voor een stripvacht zal de hond 4x in het jaar behandeld moeten worden.

Ontwollen

Honden zoals Herders, Leonbergers en Husky's hebben een stokharige vacht. Deze vacht heeft een dekvacht en een onderwol. Deze onderwol laat ongeveer 2 keer per jaar los. Wat we ook wel de rui noemen. De onderwol laten verwijderen kan een hoop los haar schelen in huis, en nog belangrijker, huidproblemen voorkomen bij de hond. Als de onderwol niet wordt verwijderd is er kans op huidirritaties, zoals hot-spots. Bij het ontwollen word de hond gewassen en droog geblazen. Tijdens het wassen wordt de dode wol losgemaakt. Tijdens het droogblazen zullen de losse haren verwijderd worden. Hier na wordt de hond nog grondig geborsteld tot al het losse haar uit de vacht is.

De puppy beurt

Bij een puppy beurt kunt u uw pup brengen voor een wen-beurtje. Hierbij kan uw pup vast wennen aan alle geurtjes en geluiden, en de materialen die worden gebruikt bij een trim beurt, zoals de blazer voor het drogen, de tafel en de tondeuse of schaar. Tijdens een puppy beurtje word de hond gewassen, gedroogd en geborsteld. De oog hoekjes kunnen eventueel vrij geknipt worden en de voetjes. Een puppy beurt geeft meer geruststelling voor de hond op latere leeftijd in de salon en de behandelingen in de toekomst kunnen vaak sneller verlopen.  Een puppybeurt is mogelijk na de volledige entingen van de pup en tot de 20 weken. 

 

Let op! Een puppy beurt is eenmalig. Hier na kunt u een was en droog behandeling in plannen of een volledige trim beurt.